bilträffEn populär aktivitet bland folk som är bilintresserade är att bege sig på bilträffar, och de kan se ut på flera olika sätt. Ibland ingår cruising där man kör runt i samlad trupp och ibland är träffarna i form av utställningar av olika slag – Eller en kombination. Oavsett vilken typ av bilträff det rör sig om är det dock ett bra sätt att möta andra entusiaster av svenska kultbilar, amerikanare eller andra bilar på. Det är även ett utmärkt sätt för att dels kunna visa upp sin egen bil på och dels kunna beundra andras bilar. Det skadar heller inte att kunna byta tips och trix med andra bilälskare.

Typer av bilträffar

Det finns som tidigare nämnt olika typer av bilträffar, och de är dessutom olika stora i omfattning. För de större träffarna kan man hitta eventscheman online där man kan se vilken typ av träff det handlar om och även anmäla sitt deltagande. För mindre träffar får man generellt sett ta personlig kontakt med arrangören för att anmäla sitt intresse, men det varierar.

Under en träff kan det som sagt förekomma cruising bland aktiviteterna, men det kan även förekomma ren racing under träffar där folk vill visa upp sin bils förmågor. För kultbilar av olika slag är det dock ofta viktigare att visa upp deras yttre, samt det som finns under huven, än att visa upp hur snabbt de går. Det kan med andra ord ingå uppvisningar av bilarna, antingen i organiserad form eller som ett öppet forum där man får gå runt och kolla på bilar lite som man känner för.

Bilmodeller

svenska kultbilarDet finns mer generella bilträffar, men ofta ser man träffar där bilarna är grupperade efter typ. Exempelvis ser man träffar för amerikanska kultbilar, svenska kultbilar eller annat. Det förekommer även träffar för specifika bilmodeller där man kan träffa andra som äger samma bilmodell som man själv har. Och uppvisningarna av bilar är dessutom ett bra sätt att hitta potentiella säljare eller köpare om man är ute efter att införskaffa eller sälja en kultbil,

Innan bilträffen

En sak som kultbilsälskare är kända för är givetvis att de tar väl hand om sina bilar, vilket man märker när man besöker en bilträff. Men utöver det vanliga arbete som läggs ned på att ta hand om bilen är det även en hel del extraarbete som tillkommer för att göra bilen redo inför träffen. När man ska visa upp sin bil inför andra entusiaster vill man såklart att den ska se så bra ut som möjligt, för om exempelvis en rad svenska kultbilar är parkerade på ett och samma ställe vill man gärna att det ska framgå att man värnar om sin bil. Extra dammsugning, polering och putsning är med andra ord spå gott som ett måste innan en bilträff.

Under bilträffen

Man får inte glömma bort när man beger sig till en bilträff att gällande trafikregler fortfarande måste efterföljas, och att det kan bli trängsel i trafiken. Eventet är dessutom begränsat till ett specifikt område som man ska hålla sig inom och där det finns dedikerade platser för deltagarna. Men framförallt ska man givetvis tänka på att ha roligt, för det är trots allt det man är där för.